بیتمشعلی مطرح کرد
ایکنا؛ محل وثوق فرهیختگان و جامعه نخبگانی
مدیرعامل ایکنا با بیان اینکه در زمان تأسیس این خبرگزاری تصور روزی که این رسانه قرآنی با انتشار به موقع اخبار و رویدادهای قرآنی به این میزان از اوج و بالندگی برسد، سخت بود، گفت: امروز ایکنا محل وثوق فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی و جامعه نخبگانی است.

به گزارش روابط عمومی سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور، جلیل بیتمشعلی، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور وابسته به جهاددانشگاهی و مدیرعامل ایکنا شب گذشته سهشنبه ۲۶ فروردین با حضور در برنامه گفتوگومحور «آرمان» شبکه قرآن و معارف سیما به تشریح عملکرد این سازمان و خبرگزاری و برنامههای پیشروی آن پرداخت.
وی با اشاره به دیدار نوروزی جامعه قرآنی که ایکنا آن را میزبانی کرد و دوشنبه ۱۸ فروردین در محل خبرگزاری برگزار شد، گفت: با حضور پیشکسوتان، قاریان و حافظان قرآن دورهمی قرآنی مطلوبی را شاهد بودیم؛ این دیدار نوروزی در راستای فرمایش مقام معظم رهبری که بر همافزایی مراکز قرآنی تأکید داشته و به دارا بودن وحدت رویه در میان آنها نیز توصیه فرمودند، هر ساله صورت میگیرد.
بیشتر بخوانید؛
بیتمشعلی تصریح کرد: این برنامه بدون سین مکتوب معین، زمینهای را فراهم میآورد تا فعالان عرصههای گوناگون قرآنی بتوانند، مطالب و نکات ارزشمند خود را مطرح کنند که این امر را در دیدار اخیر نیز شاهد بودیم. از این فرصت نهایت استفاده نیز صورت گرفت و با بُرش کیک ۲۲ سالگی فعالیت ایکنا، خبرگزاری بینالمللی قرآن به طور رسمی وارد بیستوسومین سالروز فعالیت خود شد. این خبرگزاری طی ۲۲ سال عملکرد، فعالیت گسترده و مؤثری در عرصه آموزش و ترویج قرآن و فرهنگ قرآنی داشته و دارد.
ایکنا؛ رسانهای با ۲۲ زبان
مدیرعامل ایکنا گفت: روز نخستی که این خبرگزاری شکل گرفت، هیچکس تصور نمیکرد که نظام جمهوری اسلامی ایران تا به این حجم و اندازه، کار قرآنی داشته باشد و به این دلیل برخی از کارشناسان در آن سالها این اعتقاد را داشتند که لزومی به ایجاد یک خبرگزاری مستقل نیست و نهایت اینکه مطالب این خبرگزاری میتواند در قالب یک زیر مجموعه در ذیل سایر سرویسهای خبری گنجانده شود، اما شاهدیم که آن نگاه متعالی تا چه اندازه عمیق بوده است و اکنون ایکنا به جایگاهی رسیده که نهتنها یک واحد زیر نظر جهاددانشگاهی نیست، بلکه از جمله رسانههای مطرح و رسمی نظام است و در راستای جهاد تبیین پیشگام بوده تا آنجا که با دارا بودن ۲۲ زبان زنده دنیا و مخابره اخبار در قالب آنها، توانسته جایگاه بینالمللی خود را بیش از پیش تثبیت کند.
رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور افزود: ایکنا در میان جامعه فرهیخته حوزوی و دانشگاهی نیز از اعتبار و مقبولیت زیادی برخوردار است و شخصیتهای علمی و دانشگاهی وثوق کامل نسبت به آن دارند و این خبرگزاری توانسته است، در برهههای مختلف دسترسی مطلوبی به ایشان داشته باشد و گفتوگو و اخبار مناسب و وزینی را از آنها دریافت کند؛ به جرئت میتوان گفت که تاکنون مجبور به حذف و تکذیب خبر و مطلبی نشدهایم.
ایکنا مسئلهمحور است
وی پوشش اخبار را تنها بخشی از عملکرد این خبرگزاری دانست و گفت: این خبرگزاری علاوه بر پوشش اخبار، مسئلهمحور است و براساس آنچه در جامعه اتفاق میافتد و به ویژه رویدادهای قرآنی با تبیین شاخصها و مؤلفههایی، سعی در حل آن مسائل از رهگذر گفتوگو با کارشناسان، بیان نقطه نظرات آنها و تحلیلهای خبری دارد. به عنوان یک نمونه شاخص اگر بخواهم اشاره کنم، میتوان به دیدار مقام معظم رهبری با جامعه قرآنی در طلیعه ماه مبارک رمضان پرداخت که بلافاصله بعد از آن، ایکنا اقدام به طراحی و ایجاد پرونده ویژهای کرد که شامل تبیین مطالبات قرآنی معظمله طی چهل سال گذشته بود که البته بازخوردهای خوبی را نیز به دنبال داشت.
بیتمشعلی با اشاره به اینکه ایکنا محل وثوق و اعتماد جامعه نخبگانی نیز محسوب میشود، تأکید کرد: پیرامون معضلات گوناگون با این کارشناسان نیز بحثها و تبادلات نظری رخ میدهد که بازخوردهای خوبی نیز به همراه داشته است؛ ایکنا در عرصه بینالملل در سیوهفت نقطه جهان نیروی خبری که به لسان قوم آن اقلیم تکلم میکند داراست که اخبار ارسالی آنها منتشر میشود و در راستای جریانسازی سیاسی، قرآنی و انقلابی با ایجاد یک واحد جدید به نام«ایکناپلاس» درصدد بوده و هستیم تا خلاصهای از اخبار مهم منتشر شده را به زبانی محاورهای و قابل فهم همگان به سمع و نظر مخاطبان برسانیم.
وی در مورد جریانسازی ایکنا در عرصه منطقه و جهان گفت: یکی از مهمترین این جریانسازیها مربوط به فاجعه منا میشود که با توجه به ارتباط با مجامع بینالمللی، آنها نیز تأکید داشتند که جانباختگان این حادثه شهید محسوب شده که ایکنا نیز در این مورد حلقه واصلی تا رسیدن کار به نتیجه شد.
سابقه برگزاری ۲۴ دوره مسابقات قرآن دانشگاهیان از سوی جهاددانشگاهی
رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور در بخش دوم سخنان خود در برنامه آرمان با اشاره به اینکه یکی از ابتکارات شایسته جهاددانشگاهی تأسیس این سازمان بوده که خود ۲۴ دوره جشنواره ملی قرآن دانشگاهیان را میزبانی کرد، گفت: این رویداد اکنون با عنوان جشنواره قرآنی دانشگاهیان، برگزار میشود و شاهد اجرای سی و ششمین دوره آن از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بودیم.
وی ادامه داد: جهاددانشگاهی در زمینه تشکیل کانونهای قرآنی در دانشگاهها نیز فعالیت درخوری را به انجام رسانده است. در دیدار چند سال پیش جهادگران قرآنی با مقام معظم رهبری، ایشان جهاددانشگاهی را توصیه به انجام کارهای گزین و برتر کردند که این امر در نهایت منجر به تأسیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور شد؛ مرکزی با هشت زیرمجموعه که ایکنا هم یک هشتم آن است.
سازمان قرآنی دانشگاهیان، مسابقات قرآن فرهیختگان را راهبری میکند
مدیرعامل ایکنا گفت: از جمله کارهای مهم برگزار شده از سوی این سازمان، برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان است؛ مستحضرید که تولیت مسابقات سراسری و بینالمللی قرآن کشورمان با سازمان اوقاف و امور خیریه است؛ مسابقاتی در ردههای مختلف سنی که عموم در آن حضور دارند، اما مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان اقدام ویژهای است که قشر فرهیخته دانشگاهی را شامل میشود. تاکنون شش دوره از این مسابقات برگزار شده است و ما اکنون بعد از وقفهای هفتساله، شاهد از سرگیری آن با برگزاری مرحله هفتم آن هستیم.
بیتمشعلی با اشاره به اینکه تاکنون داوطلبان ۶۴ کشور برای حضور در این مسابقات اعلام آمادگی کردند، گفت: بیست کشور دیگر نیز در انتظار نوبت برای ثبتنام و ارسال مدارک خود هستند. تا پیش از این، مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان در دو رشته قرائت و حفظ کل برگزار میشد، اما از امسال کار جدیدی را آغاز کردیم و آن هم اختصاص جایزه ویژه به حوزههای فناورانه و تولیدات نوآور قرآنی دارد که تا به امروز ۹ کشور در آن شرکت کردهاند. این بخش حوزههای فناوری در مسابقات حاصل ابتکار یکی از مراکز هشتگانه سازمان با عنوان مرکز رشد فناوریهای قرآنی است.
وی با تأکید بر این نکته که از اردیبهشتماه سال جاری مقدمات برگزاری این دوره از مسابقات وارد فاز عملیاتی میشود، گفت: امور زیادی که حداقل آن چهار مورد است در حاشیه این مسابقات برگزار میشود، البته هنوز به طور کامل تکمیل نشده است و به محض قطعی شدن، اطلاعرسانی خواهد شد. به هر حال در پی تبدیل شدن این جریان فرهنگی و قرآنی به یک المپیاد علمی و قرآنی هستیم.
بیتمشعلی افزود: در ایجاد این بخش از نقطهنظرات اهالی فن و صاحبان ایدههای قرآنی نیز استفاده کردیم تا این بخش با قوام و صلابت بیشتری برگزار شود؛ دانشجویان حاضر در این رقابتها باید به سفیران قرآنی تبدیل شوند و همچنین آنها را از نزدیک در جریان پیشرفتهای حاصل شده در تمامی زمینههای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و هنری کشورمان قرار دهیم.
خردادماه؛ زمان برگزاری هفتمین مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان
دبیر هفتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان در پایان گفت: براساس پیشبینیهای صورت گرفته با این روند اجرایی که در پیش گرفتیم، به شکل رسمی، مسابقات را به شکل حضوری و با شرکت متسابقان خردادماه برگزار خواهیم کرد.
نظر شما :