محتوای فشرده دوره دانشجومعلم قرآن، مانع بازدهی مطلوب

دورههای دانشجومعلم قرآن کریم از جمله دورههایی که سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور وابسته به جهاددانشگاهی متولی برگزاری آن است، دورهای که ویژه دانشجویان سراسر کشور برگزار میشود و تا کنون پس از گذشت بیش از چهار سال، چهل و پنج دوره آن برگزار شده است. دورههایی که به صورت رایگان و با هدف آشنایی دانشجویان با مفاهیم آیات کلام وحی، نکات تجویدی و همچنین فنون قرائت قرآن برپا میشود.
مینا شیخ، دانشجوی ترم سوم رشته مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است که در طرح دانشجومعلم قرآن در مشهد حضور پیدا کرد. وی در گفتوگو با ایکنا، گفت: برای نخستین بار بود که در دورههای جهاددانشگاهی شرکت کردم که تجربه خوبی بود.
شیخ درباره نحوه تبلیغات این طرح اظهار کرد: از طریق کانال مفدا با لینک ثبتنام و برگزاری این دوره آشنا شدم و در سطح دانشگاه پوستری ندیدم، اما تا جایی که از دیگر دانشجویان و شرکتکنندگان در این دوره شنیدم، پوسترهای تبلیغاتی، بیشتر در دانشگاههایی که رشتههای قرآنی داشتهاند، نصب شده بود، چنانکه این تبلیغات در دانشگاه امام صادق(ع) زیاد بود.
وی درباره محتوای این دوره ادامه داد: محتوای طرح خوب بود، اما به دلیل فشردگی بازدهی لازم را نداشت به دلیل اینکه در نظر داشتند تا حجم بالایی از اطلاعات را در بازه زمانی کم به دانشجویان منتقل کنند.
این دانشجوی ترم سوم مهندسی بهداشت محیط بیان کرد: از سوی دیگر در این دوره گویا سطحبندی انجام نشده بود یعنی دانشجو با سطوح مختلف و گروههای متفاوت حضور داشتند، یعنی در کلاس دانشجویی که دارای سطح خوبی از مفاهیم بود با فرد دیگری که از سطح مفاهیم مطلوبی برخوردار نبود، در یک کلاس نشسته بودند و استاد باید مطالبی در سطح میانه بیان میکرد تا آن افرادی که سطح پایینی دارند، خسته نشوند.
شیخ اظهار کرد: آموزش دورهها خوب بود و تنها از یکی از اساتید راضی نبودیم، گویا توجیه نبودند که دوره تربیت معلم برای دانشجویان است، اما سرفصلهایی که ارائه میشد دورههای آموزشی ویژه خردسالان مهد و پیش دبستانی بود. برخورد مسئولان و رسیدگی آنها نیز خوب بود.
وی درباره علت علاقهمندیاش به حضور در دورههای قرآنی با توجه به اینکه رشتهاش غیرمرتبط با حوزه قرآنی است، بیان کرد: به دلیل علاقه شخصی در این دورههای قرآنی حضور پیدا میکنم نه قاری هستم و نه حافظ اما تنها به دلیل علاقه شخصی به فراگیری آموزههای قرآنی و تکمیل اطلاعاتم در این حوزه و از سوی دیگر علاقه به تدریس در این دوره شرکت کردم، چنانکه در رشته احکام و مفاهیم و تفسیر مسابقات قرآن دانشگاه شرکت کردم.
دانشجوی ترم سوم مهندسی بهداشت محیط درباره برگزاری این دورهها، پیشنهاد داد: در صورت امکان این دورهها متمرکز برگزار نشود زیرا رفت و آمد برای بسیاری از دانشجویان این دوره که در مشهد برگزار شد، دشوار بود و اگر این دوره در استانهای گوناگون برگزار شود بهتر است و البته باید تلاش کرد تا دورههای مختص به مفاهیم، قرائت و تجوید به صورت مستقل تشکیل شود تا اثرگذاری بیشتری داشته باشد. در صورتی که شرایط فراهم باشد علاقهمندم در زمینههای قرآنی تدریس کنم.
نظر شما :