یک هنرمند تذهیب در گفتوگو با ایکنا: خارجیها قدر تذهیب را بیشتر میدانند/ جای خالی نگارگری در دانشگاه
ایکنا به مناسبت برگزاری جشنواره ملکوت که از سوی سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور به مناسبت میلاد پیامبر (ص) برگزار شد با برخی هنرمندان شرکتکننده گفتوگویی انجام داده است.
از هنرمندان شرکتکننده این نمایشگاه میتوان به فریده محمودی هنرمند تذهیبکار و نگارگر اشاره کرد که ۱۵ سال است در این رشته فعالیت میکند. از اساتید وی میتوان از مهیندخت سالک مهدوی، عباس سلیمانی و رامین مرآتی نام برد. همچنین وی کارشناسی زبان و ادبیات فارسی دارد.
این هنرمند در رابطه جشنواره ملکوت که از سوی سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد، بیان کرد: این نمایشگاه بسیار خوب بود و یکی از نکاتی که برای من جالب بود این بود که در گزینش آثار کارها دیده میشد و هنرمندان آثار خود را ارائه دادند. متأسفانه گاهی برخی اساتید با اینکه سالیان سال کار میکنند و امضاء دارند اما کارها را بیشتر هنرجوها انجام میدهند و تنها امضای آنها میخورد اما در این نمایشگاه عموماً آثار خود هنرمندان بود.
محمودی در رابطه با وضعیت نگارگی در جامعه امروز بیان کرد: متأسفانه این هنر خیلی مظلوم واقع شده است و در مدارس و دانشگاه به آن توجه نمیشود و خیلیها نمیدانند که اصلاً تذهیب چیست. این نمایشگاهها باعث میشود تا مردم بیشتر با این هنر آشنا شوند. باید در کتابهای درسی هم به این موضوع پرداخته شود تا از همان ابتدا نسبت به این هنرها که هنر ایرانی-اسلامی ماست شناخت پیدا کنند.
تداوم نمایشگاه ملکوت نکتهای مثبت است/ موضوعات دینی محدودکننده نیست + صوت
هنر تذهیب در ایران مهجور است
وی ادامه داد: لازم نیست که این هنر بهصورت عملی آموزش داده شود تنها کافی است به آن پرداخت مثلاً آموزش نگارهخوانی یکی از این کارها است. بچهها با نگارهخوانی یاد میگیرند که هرکدام از این نگارهها داستان دارد و بهاینترتیب از آن لذت میبرند.
این هنرمند در رابطه با وضعیت حمایت از هنر نگارگری و تذهیب بیان کرد: از این هنر زیاد حمایت نمیشود. بعضی وقتها شاید در ماه رمضان به آن پرداخته شود. در این رشته اساتید بنامی مانند استاد رجبی هستند که از هنرجویان حمایت میکنند. وضعیت اقتصادی این هنر هم زیاد مطلوب نیست. معمولاً خوشنویسان خریدار آثار تذهیب هستند و عموماً هم تنها امضای آنها پای آثار است و نامی از تذهیبکار نیست. در کمتر خانهای آثار تذهیب و گل و مرغ وجود دارد و متأسفانه شناخت بسیار ضعیف است.
وی افزود: در خارج از ایران قدر هنر تذهیب و گل و مرغ را بیشتر میدانند و شناخت بیشتری نسبت آن دارند و دنبال آثار خوب هستند. در اینجا عموماً سردر نمیآورند گفته میشود که چهارتا گل و پرنده!
محمودی در پایان بیان کرد: امیدوارم نمایشگاههایی ازایندست بیشتر شود و شرکتکنندهها بتوانند در رابطه با آثار خود صحبت کنند و در کنار هم حضورداشته باشند همه این موارد باعث خلاقیت شده و ایدههای جدید اینگونه ایجاد میشود.
در ادامه آثار بیشتری از این هنرمند را تماشا کنید.
نظر شما :