برگزاری نشست مدیران سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و شورای امر به معروف و نهی از منکر

۱۲ مهر ۱۳۹۹ | ۰۸:۱۶ کد : ۲۳۳۴۷ مرکز دانشجویی تاپ خبر
مدیران سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور نشستی با مدیر شورای امر به معروف و نهی از منکر داشتند که برگزاری نشست‌هایی با موضوع امر به معروف با همکاری رسانه ایکنا از جمله نتایج آن بود.
برگزاری نشست مدیران سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و شورای امر به معروف و نهی از منکر

به گزارش روابط عمومی سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور، محمدرضا مرویان، مدیر دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی کشور در شورای امر به معروف و نهی از منکر در این نشست بیان کرد:  ستاد امر به معروف و نهی از منکر در سال 72 و پس از اینکه جمعی از طلاب مدرسه علمیه حقانی از جمله حضرات آیات رئیسی و جنتی، حجت‌الاسلام قرائتی و ... به محضر رهبر معظم انقلاب رسیدند و دغدغه خود را نسبت به راه‌اندازی این ستاد مطرح کردند، تشکیل شد. البته معظم‌له در این دیدار بر این موضوع که ستاد مورد نظر باید ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر باشد و بر لزوم گفتمان‌سازی و ایجاد دغدغه اجتماعی و شرعی در مردم تأکید کردند.

وی اظهار کرد: این ستاد اکنون در بحث ایجاد سازمان‌های مردم‌نهاد (NGO) مشغول به فعالیت است و چند صد گروه جهادی را در سراسر کشور دارد که در حوزه امر به معروف و نهی از منکر فعالیت می‌کنند. همچنین این ستاد در 16 محور فعالیت می‌کند که در هر محور به برپایی دوره آموزشی، ارائه منابع، برگزاری آزمون و دادن گواهینامه معتبر برای عموم مردم اقدام کرده است.

مدیر دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی کشور در شورای امر به معروف و نهی از منکر از تغییر رئیس این ستاد پس از استعفای آیت‌الله جنتی در اواخر سال 97 یاد کرد و افزود: رئیس ستاد باید امام جمعه اصلی مرکز استان یا امام جمعه موقت باشد که بر همین اساس، حجت‌الاسلام صدیقی این مسئولیت را پذیرفت. رویکردی که پس از این در ستاد دنبال شد، نسبت به گذشته متفاوت بود.

مرویان از بازمهندسی و وسیع‌نگری در عملکرد این ستاد در شهرستان‌ها یاد و اظهار کرد: نمایندگی این ستاد در 940 شهرستان ایجاد شد که ائمه جمعه هر شهرستان، رئیس ستاد در آنجاست. جذاب‌سازی و علمی کردن کار در حوزه میدان و عمل در نظام اجتماعی از جمله اقدامات صورت گرفته در این حوزه به شمار می‌رود.

وی بر لزوم ایجاد زیرساخت‌های گفتمان و ظرفیت‌سازی تأکید کرد و افزود: ستاد امر به معروف یک نهاد فراقوه‌ای است که به اعلام برنامه و رصد و پایش برنامه‌های قوای مختلف نیز می‌پردازد. شورای امر به معروف. این اختیارات را دارد که تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر باشد. در همین راستا می‌توان بستر و ظرفیت لازم در سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور را به منظور امر به معروف و نهی از منکر ایجاد کرد.

مرویان از این موضوع که به بحث آموزش و توانمندسازی توجه بسیاری داریم، یاد و بیان کرد: به این منظور سواد رسانه‌ای و مهارت‌های هشت‌گانه تفکر انتقادی را مورد توجه و تمرکز قرار دادیم. همچنین به منظور ذهنیت‌زدایی و علمی‌سازی، 31 همایش برگزار کردیم. پیشگیری، مهمترین اصلی است که در برنامه داریم. در آموزش به موضوع فعال‌سازی مردم برای فعالیت در گروه‌های جهادی توجه می‌کنیم.

مدیر دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی کشور در شورای امر به معروف و نهی از منکر افزود: گروه‌های جهادی به صورت علمی و نخبگانی، پاشنه آشیل نظام هستند. رویکرد ستاد در وهله نخست، تذکر به مسئولان و در وهله دوم، استفاده از ظرفیت رسانه‌ها با تولید انیمیشن و فیلم‌های کوتاه و داستانی، موشن‌گرافی و ... است. رویکرد سوم، فعالیت در عرصه اجتماعی و حوزه نظام اداری است.

مرویان از مدیران سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور خواست تا با توجه به جایگاه این شورا و به منظور ظرفیت‌سازی در نظارت راحتتر مردم، بستری در این رسانه ایجاد شود که اساتید قرآنی، اعضای مؤسسات و مراکز زیرمجموعه این سازمان و ... بتوانند ایده و نقد خود را نسبت به مدیران ارائه کنند.

محمدحسین حسنی، رئیس این سازمان نیز در این نشست به بیان نکاتی درباره نحوه فعالیت مطلوبتر شورای امر به معروف و نهی از منکر پرداخت و گفت: به منظور کارآمدتر شدن فعالیت این نهاد مناسب است که از فضای صحبت یک طرفه، وارد فضای گفت‌وگوی دو جانبه شود و به ایجاد ارتباط با اصحاب رسانه اقدام کند و آن را توسعه بخشد.

وی همچنین از آمادگی رسانه ایکنا به منظور انعکاس اخبار فعالیت‌های این شورا و برپایی نشست‌هایی با محوریت موضوع امر به معروف و نهی از منکر با دعوت از دیگر رسانه‌ها و بیان دغدغه‌های این نهاد خبر داد.

حسین شاکری، مدیر توسعه فرهنگ قرآنی این سازمان نیز پیشنهاد استفاده از بسته‌های اطلاع‌رسانی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران را به منظور طرح چگونگی و راه‌های کمک مردم به شورای امر به معروف مطرح کرد.

این نشست طی روز 8 مهرماه برگزار شد. محمدحسین حسنی، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور؛ عباس درودگر، مدیر امور اداری و محمد حاتمی، مدیر روابط عمومی این سازمان و محمدرضا مرویان، مدیر و محمدتقی امیری، کارشناس دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی کشور در شورای امر به معروف و نهی از منکر در این نشست حضور داشتند که طی این جلسه، احکام اعضای این شورا به شرح زیر ارائه شد؛

محمدحسین حسنی، رئیس شورای امر به معروف و نهی از منکر در خبرگزاری بین‌المللی قرآن

مصطفی کریمی و عباس درودگر، اعضای شورای امر به معروف و نهی از منکر در خبرگزاری بین‌المللی قرآن

و محمد حاتمی، دبیر شورای امر به معروف و نهی از منکر در خبرگزاری بین‌المللی قرآن

کلیدواژه‌ها: شورای امر به معروف و نهی از منکر دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی کشور احکام


نظر شما :